DNollK i deras bästa år

Datateknologsektionen

Datateknologsektionen är en av teknologsektionerna, vilka tjänar ungefär samma syften som studentkåren fast ämnat åt ett visst utbildningsprogram. Liksom kåren agerar sektionen för studentens bästa genom att uppehålla kvaliteten i undervisningen, arrangera roliga fester, osv.


Delta

Delta är Datateknologsektionens PR-förening och är ett fint gäng som ser till att gemene datateknolog har massvis med kul saker att göra utanför studierna! När den nyantagna har tråkigt så tar denne fördelaktigen kontakt med Delta för att styra upp roligheter av olika slag. 
När Delta arrangerar pubar finns det säkerligen någon dryck som faller just dig i smaken med deras stora utbud och kunskap av öl. Passa även på att smaka deras jättegoda hamburgare, ”Deltaburgare with cheese”!
Utöver detta hittar de alltid på mängder med annat skoj så som sittningar, skidresor och tävlingar i øhlhäfv. Delta är Nollans bästa vän i alla lägen!

Sebastian "Sebbe" Lund Ordförande
Lovisa "Grahn" Grahn Kassör
Andreas "Skuggan" Berggren Matchef
Simon "H0wzer" Mölzer PR-Chef
Marcus Persson Øhlchef
Gus Pettersson Häfvchef

DRust

Det är vi som är Datas rustmästeri. På Wikipedia beskrivs ordet rustmästeri som ”lite av en vaktmästarförening”. Det kan ligga något i det. DRust tar främst hand om Datas sektionslokal, Basen. Vi ser till så att Basen är välmående, trevlig att vistas i och full med bra saker tillgängliga för alla Datateknologer; matlagningsredskap, dricka-automater, flipperspel osv. Vi har också hand om en mängd verktyg som teknologer kan låna vid behov. Utöver detta brukar DRust arrangera filmkör, flipperkvällar, försäljning under evenemang och annat smått och gott för Datateknologens trevnad.

Johanna Gudmandsen Rustmästare
Miriam Degerman GoldDigger
Philip "Phax" Svensson Automatchef
Erik "Musen" Ljungdahl Lokalchef
Algot "Nilgot" Nilsson Flippermek
Emma "Fallet" Stenwreth Rustaurerare

D6

Hej det är vi som är D6, under året arrangera vi sittningar, gasquer och annat kul här på data. En sittning är en middag där man äter, dricker, sjunger traditionella chalmerssånger och har jättekul!
Gasquen är Chalmers egna nattklubb som ligger i kårhuset där vi i D6 håller i både sittningar och roliga eftersläpp. När det är pub i basen kommer vi stå och blanda fantastiska drinkar i vår drinkbar och det vill man inte missa!

Anna Brunzell Sexmästare
Nils ":)" Hallman Sexmästarinna
Hanna "Dönt" Kalldal Spritchef
Max "Blixten" Blixt Phixare
Hashem "Hash" Hashem Hashtomte
Fannie Henriksson Kassör
Matilda "Falken" Falkenby PR-chef
Adam Rosén IT-riddare

Presidiet

Om man ser datasektionen som en enhörning så är Presidiet dess horn; regnbågsfärgat, glittrigt och magiskt. Presidiet är kärnan i Styret, de gör viktiga saker och har en massa ansvar. Bland annat sköter de pappersarbetet på sektionen, där till exempel stadgar och protokoll ingår. Dessutom kallar de till styrelse- och sektionsmöten samt är sektionens ansikte utåt. Presidiet består av Ordförande, Kassör, Vice Ordförande, Sekreterare, Studerandearbetsmiljöombud(SAMO) samt en ledamot. Ordförande och kassör har huvudansvaret för sektionens verksamhet och ekonomi. Vice ordförande sköter kontakten med sektionens föreningar och sekreteraren ser över stadgar och reglemente, för protokoll samt skriver veckobrev. SAMO ser till att studenternas arbetsmiljö är bra och att studenterna på sektionen mår bra. Den sista ledamoten har hand om allt övrigt arbete i styrelsen.

Tove Svensson Ordförande
Mike Gordani Vice Ordförande
Emil Hemdal Kassör
Karl Strigén Sekreterare
Angie Strandberg SAMO

DNS

Konstigt nog så finns inte helt sällan saker att förbättra i den eminenta utbildning som vi teknologer får på Data. En bra utbildning måste nämligen alltid utgå från studenterna och deras åsikter och förutsättningar samtidigt som den måste möta de krav som ställs från arbetslivet. Eftersom dessa åsikter och förutsättningar förändras med tiden är det viktigt att vi studenter tillsammans med programledning och arbetsliv hela tiden för en öppen diskussion hur utbildningen kan anpassas och förbättras. Datatekniks nämd för studier (DNS) är en nämnd vars främsta uppgift är att föra datateknologernas talan i studiefrågor till programledningen samt att på andra sätt aktivt jobba med att försöka förbättra datateknikutbildningen på Chalmers. DNS jobbar dels med att förbättra den nuvarande utbildningen genom att kontinuerligt utvärdera alla större kurser och föreslå förbättringar till nästa år och dels med mer långsiktiga visioner och mål för hur utbildningen skulle kunna bedrivas. Stommen utgörs av ordförande och vice ordförande, resten består av skarpa ledamöter som fungerar som årskursrepresentanter.

Miranda Aldrin Ordförande
Razan Ayed Vice Ordförande
Sebastian "Haff" Hafström PR-Chef
Felix Hultén Enkätansvarig

Datas Ludologer

Ludologi är läran om spel. Vi är ett glatt gäng som ägnar oss åt spel i alla de former som de uppträder: digitala såväl som analoga, långa som korta, roliga som trå... Okej, kanske inte de tråkiga. Vi arrangerar spelkvällar, LAN och ibland samarbete med andra sektioner i form av exempelvis turneringar, MTG drafts eller heldagar med spel. Låter något av detta intressant för dig se till att komma på någon av våra spelkvällar eller andra arrangemang, vi ses där!

Martin Wendt Ordförande
Erik "Musen" Ljungdahl Kassör
Algot "Nilgot" Nilsson Övrigt
Erik "Kiren" Nygren Övrigt
Anders "Skuggan" Berggren Övrigt

DFoto

DFoto är Datateknologsektionens fotoförening. Vår ambition är att genom foto och film föreviga alla arrangemang Datateknologen går på. Allt ifrån iDrotts legendariska aktiviteter, till D6s storslagna fester och Deltas episka pubar. Vi delar vårt material på dfoto.dtek.se så kolla gärna in bilder från tidigare arrangemang redan nu.

Vi ses genom kameralinsen!

Razan Ayed Betalare
Viktor "Limpan" Lindblom Kameravaskare
Gustav Axelsson Autoanvändare
Simon Alling Komprimerare
Alma Eriksson Selfiestickhållare
Victor Gustafsson Bestämmare

DAG

Det är vi i Datas Arbetsmarknadsgrupp som sköter kontakten mellan D-sektionens teknologer och arbetsmarknaden. Vi anordnar bl. a. den årliga arbetsmarknadsdagen DATE-IT tillsammans med ARMIT (ITs Arbetsmarknadsgrupp) och ARME (Elektros Arbetsmarknadsgrupp) dit många företag kommer för att prata med teknologer. Vi anordnar också lunchföreläsningar och studiebesök hos företag så att studenterna ska få veta mer om arbetslivet och kunna skaffa kontakter. Det är också genom oss som företagen lätt når ut med jobb- och exjobbserbjudanden.

Rasmus Johansson Ordförande
Joakim Gyllenskepp Kassör
Mickel Hoang Företagskontakt
Joakim Junttila Företagskontakt
Tobias Eriksson IT-Chef
Johan Johansson PR-Chef
Jesper Åberg Matchef

Ståthållarämbetet

Det är viktigt att hålla fanan högt, och så är fallet bokstavligen med Datas fanbäreri. De ser till att sektionens fana medverkar vid de högtidliga tillfällena som passerar på Chalmers. Fanbäraren välkomnar alla nya Chalmerister första dagen, är med första gången du tar på dig. Chalmersmössan, hälsar våren varmt välkommen på Valborg och inte minst vinkar dig farväl på din examensdag. Fanbäraren är alltid iklädd högtidsklädsel, dvs. frack eller aftonklänning. Det andra ståthållarämbetet är Ceremonimästaren (La Boule). Denne har för ansvar att slå i sektionens gonggong under de viktiga, roliga och framförallt lärorika sektionsmötena. Vapendragarna agerar som ersättare åt fanbäraren och ceremonimästaren.

Eric "Lovegoat" Borgsten Fanbärare
Henrik Fahlgren Vapendragare
Martin Sigvardsson Vapendragare
Lukas Ögnelod La Boule

D-lirium

Så mycket ligger i betraktarens ögon. Du vet vilka människor som är vackra. Du vet bättre än någon alkoholmätare när du är berusad. Ibland kan du sova tre timmar och vara pigg, ibland tio timmar och vara trött. Sanning är en känsla. Du vet vad som är sant i din tillvaro och ingen kan säga att du har fel om du känner det i maggropen. Vi vet vad som är sant på sektionen och ingen fakta kan säga emot oss. Vi är sektionens ansikte inåt. Vi är D-lirium.

Tobias Andersson Testpilot
Johan Erlandsson Ansvarig
Mikael Gordani Chefredaktör
Isak Persson PR-Chef

iDrott

iDrott är föreningen för alla datateknologer som vill hålla sin fysik i topptrim. Föreningen anordnar aktiviteter så som innebandy, fotboll, kubb m.m. Utöver dessa ansvarar iDrott för att anmäla lag som representerar D-sektionen under de prestigefyllda ChalmersMästerskapen som hålls i en rad olika sporter. Dessutom sköter föreningen de två korplag som finns på D, innebandy respektive fotboll. iDrott fungerar som en vanlig idrottsförening så är du intresserad av att vara medlem så var inte rädd för kontakta styrelsen via mailadressen nedan. Gilla oss på Facebook där vi lägger ut mycket information om våra aktiviteter, och man kan även registrera sig för mailutskick i maillistan som finns på hemsidan.

Erik "Musen" Ljungdahl Coach
Joakim Gyllenskepp Sportchef
Martin Sigvardsson Materialare
Simon Altensten Bänkvärmare
Knoperic Kristiansen Maskot

DHack

dHack är en intresseförening som enligt reglementet har som ansvarsområde att “driva teknologsektionens IT-tjänster och datorsystem, samt främja hackerandan på sektionen”. Det låter diffust och det är det också, vilket gör att dHack själva har hyfsat stor frihet att välja vad de vill genomföra. Ofta, men inte alltid, har dHack även koll på Chalmers system. dHack arrangerar puzzle hunts, så kallade hackathons och andra saker för att öka intresset för teknik och programmering på sektionen. Ett Hackathon är ett tillfälle för gemene datateknolog att träffas och skriva lite rolig kod tillsammans för att lösa kluriga problem och utveckla sina programmeringskunskaper.Det finns absolut inga förkunskapskrav vilket gör att om man är det minsta intresserad av programmering så borde man absolut prova att gå på ett. 

Björn Werner Superdatordriftsystemman
Erik "Kiren" Nygren Mikrodatorsystemman